2019. április 14.

Kiállítás ajánló: GlasSpring - kortárs üvegművészeti kiállítás

GlasSpring - kortárs üvegművészeti kiállítás. A tárlat ingyenesen megtekinthető: 2019. május 10-ig, keddtől szombatig 12-18 óráig. Helyszín: Tér-Kép Galéria / Budapest, Krisztina körút 83-85.

Kortárs magyar üvegművészet
Az üveg semmi máshoz nem hasonlítható, különleges optikai tulajdonságokkal rendelkező anyag, mely kemény és lágy, törékeny és erős egyszerre, megbabonázza az alkotókat és a nézőt egyaránt. A hatvanas évek nemzetközi stúdióüveg-mozgalmának fiatal, lelkes, kis műhelyekben kísérletező művészei az üvegben nem funkciót kerestek, hanem vizuális és formai lehetőségeket.
A magyar üvegművészetben is új korszak következett, a tradíciók felélesztése és a klasszikus formatervezés mellett az üvegre szobrászati anyagként kezdtek tekinteni. A magyar stúdióüveg-művészet az elmúlt 50 évben az élvonalba küzdötte fel magát, és a világ legtekintélyesebb kiállításaira, múzeumaiba és gyűjteményeibe kerülve sorra aratja a nemzetközi elismeréseket.
A Magyar Üvegművészeti Társaság tagsága a jelentős gyűjteménnyel rendelkező Glasmuseum Lette meghívására májusban mutatkozik be ismét a német nagyközönségnek. Ebből az anyagból látható most ízelítő.

 https://www.facebook.com/terkepgaleria/